Kan je gamen zonder een dure gamepc?

Tegenwoordig kan je op veel systemen gamen. Er zijn mobiele games op GSM en Smartphone, je hebt spelconsoles zoals XBOX, Playstation, Nintendo Switch,… Terwijl enorm veel mensen hier hun ontspanning kunnen vinden, verkiezen vele mensen toch het gamen op een echte pc.

PC Master Race

De pc heeft nog altijd het grootste aanbod in games, het spelen van games via een muis en toetsenbord voelt voor vele ook natuurlijker aan dan het gebruik van controller. Een pc kan ook krachtiger zijn dan de meeste spelconsoles en betere grafische prestaties leveren.

Die kracht van een pc komt natuurlijk met een prijs. Veeleisende gamers maken geen compromissen en gaan echt ver in het aankopen van een pc systeem, scherm, aangepaste gamingmuis, headset, toetsenbord, enz. Los van alle accessoires kost een goede gaming desktop of laptop minstens 1000€ tot 2000€. De keuze voor een gamesysteem zou naar mijn mening altijd een desktop pc moeten zijn.

Maar wat als je toch mobiel wil zijn en op verschillende plaatsen met jouw systeem kunnen gamen op een laptop. Dan kan je kiezen voor een krachtige gamelaptop. Terwijl er al een groot aanbod is van gamelaptops en de Nvidia kaarten in laptops bijna evenwaardig zijn met de desktopvarianten. Is gamen op een laptop niet ideaal. Jouw case zal na een tijdje warm komen en vaak heb je luidruchtige ventilatoren die de sfeer verpesten. Het niet genoeg kunnen koelen van jouw laptop zal bij lang intensief gebruik ervoor zorgen dat de levensduur zal ingekort worden.

Shadow

Shadow op Mac
Fallout 4 op oude Macbook via Shadow

Als je geen budget hebt voor een krachtige pc en je wil toch mobiel jouw eigen games kunnen spelen dan is Shadow een goede oplossing. Ook als je over een Apple toestel of een tablet beschikt, kan Shadow de oplossing zijn om PC games te spelen.

Bij Shadow huur je eigenlijk een gamepc in de cloud, deze gamepc heeft een krachtige grafische kaart. Via de Shadow toepassing neem je controle over jouw gamepc en kan je deze inrichten zoals jij wil. Je kan je eigen gamecollectie er op installeren en grafisch sterke games spelen. Jouw pc zelf hoeft dus niet krachtig zijn en zal minimaal belast worden.

Conclusie Cloud Gaming

Is Shadow de ideale oplossing? Er is één grote maar bij Shadow en dit is de snelheid van jouw internetverbinding. Het is aan te raden om een stabiele bekabelde verbinding te gebruiken. Draadloos werkt ook, maar het is aan te raden om WIFI te gebruiken via het snellere 5G kanaal. Als je een instabiel draadloos netwerk hebt die zwaar belast wordt, dan kan je wel problemen ondervinden.

Echte gamers met een deftige game pc zullen Shadow links laten liggen. Voor hen kan Shadow wel een aanvulling zijn als ze op een laptop of ouder systeem mobiel willen gamen. Heb je geen toegang tot een deftige gaming setup en je wil toch gamen, dan kan je binnenkort al vanaf 14.99€/maand beschikken over een sterke gamepc.

Probeer zelf Shadow uit!